Welkom
Over onze boekhandel
Ons boekenbestand
Nieuws
Links
Agenda
Contact

 

Over onze boekhandel

Adres

Hond in de Kast is gevestigd op het adres:

Mr.J.B. Kanweg 20 (hoek Bente)
9439 TG Witteveen
Midden- Drenthe
tel. 06 1928 6514

De Bente heeft†misschien ook voor u†gebruiksmogelijkheden

Onze verbouwde schuur is heel veelzijdig; er zijn een cursusruimte, een grote activiteitenzaal,†een gastenkamer en sanitair. Hond in de Kast heeft er een kantoor annex boekwinkel,†die ook als vergaderlocatie geschikt is. Wij kunnen desgewenst eigen workshops(*) en catering aanbieden wanneer u ťťn van onze ruimten wilt huren voor een dagdeel of langer.

Voor informatie: hondindekast@gmail.com

Door de landelijke ligging is De Bente een geschikt adres voor cursussen, vergaderingen, bezinning†of teambuildingsactiviteiten †(Hond in de Kast is te vinden op Google Maps).

* De terreinen waarop we actief zijn: poŽzie, lezen, leiderschapscursussen en natuurlijk paardleiden.

Hond in de Kast heeft een eigen weblog:

http://hondindekast.blogspot.com/

Bezoek het weblog eens, volg de wederwaardigheden van een gedichtenverkoper en haar hond.

Collectie

Met trots 'loop' ik af en toe door de collectie heen. Ruim tweeduizend gedichtenbundels van Nederlandse schrijvers, zo'n honderd thema-bundels en ca. 100 boeken ůver dichters vormen de basis van mijn voorraad. Daarnaast heb ik†kisten met†dierenverhalen, liedteksten en Boekenweekgeschenken.
Drentse en Friese boeken gaan steevast mee naar de markten en op de website zijn ook een paar honderd†boeken onder diversen gerubriceerd; oude jeugdboeken, Kerstboeken, Salamanders†en Simenons bijvoorbeeld. Met plezier†stuur ik deze boeken†op naar†de liefhebbers.

Hond in de Kast

Het plan voor Hond in de Kast is in 2005 ontstaan, tijdens een bezoek aan Hay-on-Wye. In dit Engelse boekenstadje sloeg de vonk over: dit is leuk, zoveel specialisten en zoveel liefhebbers!

De keuze voor een specialisatie viel allereerst op poŽzie, maar de vondst van een boeiend hondenverhaal in een ramsj-winkel in Hay leidde direct tot aanvulling met honden- en kattenverhalen. De hond op de foto is Ah-jee-la, onze eigenzinnige Tibetaanse TerriŽr. Ze is ruim vijftien jaar ons trouwe maatje geweest, en is in april 2011 overleden.

Een persoonlijke passie voor songteksten, onze verhuizing naar Drenthe en onze kennismaking met paarden reikten de andere categorieŽn toe. Het zoeken en vinden van boeken houdt ons bezig in de vrije tijd naast ons werk in het onderwijs. De verkoop via boekenverkoper.nl bevalt prima.

Onze naam

Een bijzondere vriend, die veel van poŽzie hield, heeft ons de naam Hond in de Kast cadeau gedaan. Wij zijn†Kees Visser†daar erg dankbaar voor.

Onze plannen

Actieve verkoop via internet en 20 markten per jaar. En activiteiten in de winkel rond het tienjarig bestaan in 2018. †

Ons motto

Besteed veel tijd aan lezen, zonder veel geld te besteden.

Els den Os /Hond in de Kast